Úvod Ostatné Gastronomické sklo. Na čo sa zamerať?

Gastronomické sklo. Na čo sa zamerať?

133
gastronomicke sklo

Dobrá reštaurácia znamená nielen chutné jedlo, ale tiež správna atmosféra a krásne štýlová výzdoba. Riad je prvok, ktorému zákazníci venujú zvláštnu pozornosť. Musia kombinovať funkčnosť a elegantný vzhľad. Krištáľovo čisté a lesklé sklo na stole by malo byť vizitkou každého gastronomického priestoru. Ako vybrať perfektné sklo pre gastronómiu? 

Gastronomické sklo – najdôležitejšie vlastnosti 

Profesionálny riad by sa mal vyznačovať vysokou kvalitou a prispôsobením sa požiadavkám priestoru, ktorý slúži denne veľkému počtu hostí. Sklo gastronomicke, z ktorého sa riad vyrába, by malo byť hladké a dokonale priehľadné. Na tomto type materiálu sú rýchlo zrejmé nerovnomerné povrchové i výrobné chyby. Poháre, hrnčeky by navyše mali mať bezpečne zaoblenú hranu a dostatočnú hrúbku, ktorá im umožní ich dlhodobé používanie. Je tiež nutné prispôsobiť riad na umývanie v umývačke riadu. Veľmi krehké typy pohárov nie sú vhodné na použitie v reštaurácii alebo bare, pretože predstavujú hrozbu pre hostí, a navyše ich odolnosť je príliš nízka.

Kávové rady. Pútavé a univerzálne sklenené šálky

Sklenené šálky na cappuccino a espresso vypadajú na stole veľmi originálne a navyše sa hodia do väčšiny interiérov. Prichádzajú v mnohých štýloch a tvaroch, od klasických až po modernejšie, hranaté modely. Pokiaľ ide o štandardné prevedenie, odporúčame kolekciu Basic od tureckého výrobcu Pasabahce. Naproti tomu kolekcia Nuevo od francúzskej spoločnosti Arcoroc predstavuje surovú a prekvapivejšiu estetiku. Obe varianty sú vyrobené z tvrdeného skla, čo znamená, že sú odolné proti náhlym zmenám teploty. Tieto modely môžete ľahko umývať v umývačke riadu, takže sú skvelou súčasťou vybavenia pre gastronómiu.

Poháre na alkohol. Venujte pozornosť rozmanitosti 

Poháre na alkoholické nápoje sú veľmi široká kategória, pretože skoro každý druh alkoholu by mal byť podávaný vo špeciálnom druhu pohárov. Pohár, ktorý je určený na pitie červeného vína, nebude s podávaním koňaku vôbec súvisieť. Podobná situácia nastáva pri podávaní alkoholu, ktorý sa konzumuje v malých porciách. Sklo, ktoré je určené na vodku, by sa nemalo používať pri podávaní likérov. Na mieste, kde sa podáva alkohol, by teda mal byť výber pohárov naozaj veľký. Tento fakt môže vyžadovať veľkú investíciu, ale stojí za to poskytnúť do baru správne množstvo kvalitného skla, pretože to vzbudí dobrý dojem na zákazníkov. Čo je okrem širokej škály tvarov dôležité pri kompletizácii riadu na alkohol?

Dôležitým faktorom pri výbere pohárov je ich elegantný vzhľad. Pitie alkoholu je veľmi často súčasťou ceremónií a osláv nejakých dôležitých udalostí. Preto by servírovanie šampanského alebo vína malo mať odpovedajúcu kvalitu vo forme estetického skla, ktoré vďaka svojmu tvaru zvýrazní chuťové vlastnosti alkoholu. Elegantné poháre nájdete v sortimente obchodu Gastromania.sk, kde sú k dispozícii špičkové značky ako Libbey, Chef & Sommelier a Bormioli Rocco.

Okrem vznešených sofistikovaných a efektívnych modelov sú na každom mieste užitočné i poháre rôznych štýlových tvarov, v ktorých môžete podávať farebné kokteily a longdrinky. Vysoké kokteilové poháre na nožičke sa hodia k farebným nápojom, ktoré sa najčastejšie podávajú v baroch a krčmách. Povinné druhy skla, ktoré by reštaurácia mala poskytovať, sú poháre a džbániky na pivo. Na väčšine miest je pivo jedným z alkoholu, ktorý sa podáva najčastejšie. Preto stojí za to venovať zvláštnu pozornosť poriadnemu, robusnému prevedeniu tohto typu riadu, aby odolali častému umývaniu a používaniu. Na webe Gastromania.sk nájdete širokú škálu pivného skla, ktoré je navrhnuté špeciálne pre gastronomické zariadenia.

Kde kúpiť sklo pre gastronómiu? 

Sklenené nádoby určené pre profesionálne použitie sa líši od nádob dostupných v bežných obchodoch. Pokiaľ hľadáte vysoko kvalitné barové vybavenie, zvoľte obchody vytvorené priamo pre gastronomický priemysel. Nakupovanie na Gastromania.sk je zárukou kvality a sortimentu zloženého špeciálne pre náročného zákazníka z oboru HoReCa.