Úvod Quanta WHITE AEG SteamBake a SteamPro: Vianoce ľahšie zvládnete pod parou

AEG SteamBake a SteamPro: Vianoce ľahšie zvládnete pod parou

48

Kombinované parné rúry patria k najuniverzálnejším kuchynským spotrebičom. Môžete v nich variť, piecť, grilovať, naparovať, rozmrazovať, zohrievať a to dokonca aj viac druhov jedál naraz až na troch úrovniach bez toho, aby sa ich chute zmiešali.

Je tu však ešte viac dôvodov, prečo dať prednosť parnej rúre. Bez zveličovania totiž môžeme povedať, že parná rúra dokáže ešte viac, než len pripraviť jedlo presne podľa vašej chuti.Najmä, ak je vybavená technológiami, akými disponuje napríklad rad AEG SteamPro.

Dnes sa kladie obrovský dôraz na zdravý životný štýl, ktorého základom je zdravá strava. Naše zdravie do značnej miery závisí od spôsobu prípravy jedla. Prípravou v pare si zachovávajú viac živín, vitamínov a minerálov ako pri iných formách tepelnej úpravy jedál.

S parou sa minimalizuje aj potreba použitia tuku, takže na prípravu zeleniny alebo mäsa stačí doslova pár kvapiek. Navyše jedlu stačí nižšia teplota, čo má tiež priaznivý dopad na živiny a aj na vašu peňaženku.

Parné rúry AEG zo série SteamBake sa uplatnia tam, kde sa pečie predovšetkým pečivo, koláče, chlieb. Paru aktivujete manuálne na začiatku pečenia. Na vlhkom ceste sa pečením vytvorí chrumkavá kôrka, pričom stred bude kyprý a vláčny.

Praktické spojenie

Spojenie teplovzdušnej a parnej rúry prináša rad SteamBoost. Kombináciou horúceho vzduchu a troch úrovní pary sa znižuje teplota, potrebná na prípravu jedla a jedlo je hotové za kratší čas. S využitím teplotnej sondy sa už nemusíte obávať, či je mäso správne prepečené – stačí zadať požadované parametre a sonda vás na to upozorní. Ovládanie je intuitívne, takže ho zvládne aj začiatočník a nastavené parametre sú dobre viditeľné na farebnom displeji.

Séria SteamPro využíva horúci vzduch, štyri úrovne pary a kombináciu vzduchu s parou, pričom senzorom vlhkosti automaticky nastaví ideálny pomer tepla a pary pre dokonalý výsledok. Disponuje teplotnou sondou na postráženie stupňa prepečenia. Rúry SteamPro s technológiou Sous-Vide umožňujú dokonca v domácich podmienkach vákuové varenie, čo je podľa znalcov najdokonalejší spôsob, akým môžete pripraviť mäso a zeleninu.

Čítajte viac:

Parné rúry: Pozrite si 10 dôvodov, prečo by ste mali o nich pri zariaďovaní kuchyne aspoň uvažovať

Čistenie rúry nepatrí k obľúbeným činnostiam a zaberie vždy veľa času. Parné rúry využívajú parné čistenie, pri ktorom sa využíva čistiaci program „čistenie para plus“ v kombinácii s čistiacim prípravkom na rúry Electrolux a vy už len rúru poutierate.